Plant et træs nye formand
Vores nye formand

Velkommen i bestyrelsen til Jan Ejlsted

Vi byder direktør i Friluftsrådet Jan Ejlsted velkommen som nyt medlem i Plant et træs bestyrelse, og nu valgt som ny landsformand for Plant et træ. Vi har glædet os over, at Jan Ejlsted har accepteret at indtræde i den ledige bestyrelsespost, der bliver til rådighed efter landsformand Eric Petterssons tilbagetræden, og vi er sikre på, at Jan Ejlsted vil løfte arven efter Eric Pettersson.
 
Jan Ejlsted er 60 år gammel. Direktør i Friluftsrådet siden 1/2 2015. Han er uddannet lærer og han har i 15 år været direktør i Dansk Ornitologisk Forening, idet fuglesagen har hans betydelige interesse. Desuden har Jan fået en overbygning i international ledertræning, som bestyrelsen i Plant et Træ sikkert vil kunne drage nytte af i mange sammenhænge.
 
Jan Ejlsted har mange naturrelaterede interesser som fx. motionsløb, lystfiskeri, vandreture og sidst men ikke mindst fuglestudier i marken.
 
Det kan være forunderligt, hvordan tilværelsens oplevelser kan kæde sig sammen - også i dette tilfælde. Sagen er den, at netop Jan Ejlsted tilbragte en periode som hjælpelærer, på Danmarks første Naturskole, som Bjørn Døssing oprettede mellem Farum- og Furesø for mange år siden. Allerede på det tidspunkt viste Jan udprægede pædagogiske evner, og bidrog allerede der med gode observationer, og inden længe ledede han selvstændigt og med stor indlevelse flere af de daglige skoleklasser, de kom på Naturskolen. Han var - allerede der - et fremragende eksempel for flere af de studerende fra pædagogiske seminarier, som udførte deres afsluttende storopgave med Naturskolen som emne.
 
Og den naturinteresse holdt ved i alle årene siden, så i dag sker der det, at Jan kommer til at arbejde sammen med Bjørns søn, Jens Døssing. På den måde kan det blive et frugtbart samarbejde om Naturen, hvor Jens er Daglig leder af Plant et træ under ansvar overfor bestyrelsen.
 
Vi siger hjertelig velkommen til Jan Ejlsted, som har den udstråling, der er så nødvendig i et vigtigt samarbejde mellem mennesker, børn og naturen.

Jan Ejlsted