Plant et træs historie
Plant et træs historie

Plant et Træ har været gennemført som kampagner i både England, Norge og Danmark. I det danske kampagneforløb, der kostede 1.3 mio kr, blev der plantet 1.3 mio træer, som ellers ikke ville være blevet plantet. Der var oprettet en lokalkomité i næsten samtlige kommuner, og kampagnen var startskuddet for den danske organisation: Plant et træ.

I 1988 blev Plant et Træ oprettet som en permanent landsorganisation. Formand blev lektor og afdelingsleder i byplanlægning ved Arkitektskolen i Århus, arkitekt m.a.a. Eric Pettersson, som fra starten og frem til foråret 2017 har været en beundringsværdig og inspirerende landsformand for Plant et Træs bestyrelse.

Hvervet som formand er blevet overtaget af Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted. Læs her mere om Plant et Træs formand Jan Ejlsted. 

Bjørn Døssing har frem til 2013 været informationschef og daglig leder af landskontorets arbejde. Da Bjørn Døssing trådte tilbage overtog hans søn Jens Døssing hvervet og er i dag informationschef i Plant et Træ. Læs her mere om Jens Døssing.

Links

 

Øverst fra venstre:
Eric Pettersson (Plant et Træs landsformand), Nicolai Wammen (borgmester i Århus) og Bjørn Døssing (Plant et Træs informationschef). 


Nederst:
Eric Petterson og Bjørn Døssing i selskab med H.K.H. Kronprinsen.