Projekter til Plant et træ
Tidligere projekter

Digtsamling

I anledning af årtusindskiftet opfordrede Plant et træ samtlige skoler til at digte om naturen, træerne og de unges ønsker for fremtiden. 

Vi fik 1000-vis af digte tilsendt og med støtte fra Undervisningsministeriet blev 2000 digte samlet og udgivet med titlen "2000 blade fra børn og unge". Det blev en stor succes, da bogen på 1010 sider udkom med vores protektors forord. 

Bogen kunne næsten bruges til en afhandling, for den giver et billede af, hvad der optog umgdommen ved årtusinskiftet. Det er helt utroligt, hvad de unges "krøllede" og uspolerede hjerner kan få dem til at skrive. Det ene øjeblik sidder man med en klump i halsen, fordi mange indslag er præget af de krigsrapporter, fjernsynet bombarderede alle med i perioden - de unge var præget af angsten for krigen, men det næste øjeblik kan man ikke lade være med at skraldgrine på grund af de pudsigheder der er indsendt. Alle de 2000 indslag viser et samlet billede af, hvad der foregik i de unges hoveder i perioden omkring årtusindskiftet - meget tankevækkende.

Digtsamlingen, som er et monument for ungdommen på det tidspunkt, forhandles stadig fra Plant et træ - se vores butik her på hjemmesiden.

Kære Egetræ
Du som giver frugt og lykke.
Man kravler i dig.
Du som giver skygge og læ.
Tak for i dag – træ.

Morten, 3. C